viernes, 2 de noviembre de 2007

L' AJUNTAMENT DE BARCELONA IMPEDEIX ACTES SOLIDARIS AMB ELS NENS ESCLAUS


En motiu del Dia Mundial contra l’ Esclavitud Infantil, el 14 d’ abril es va realitzar a Barcelona una jornada solidària amb els 400 milions de nens esclaus que hi ha al món. El 16 d’ abril commemorem el XII aniversari de l’ assassinat d’ Iqbal Mashib, un nen esclau que va decidir lluitar amb altres nens per tancar empreses que esclavitzaven nens. Aquest fet li costà la vida. Davant d’ aquest crim a la infància el Moviment Cultural Cristià i el partit polític SAIn han sortit al carrer en més de 40 ciutats espanyoles per a denunciar les causes de l’ esclavitut infantil, a exigir justicia i solidaritat a tot ciutadà davant de la hipocresia i el silenci de tots els partits polítics i sindicats. La jornada consistia en exposar una parada de llibres i revistes elaborats amb treball gratuït i sense cap afany de lucre, denunciant tots els factors causants d’ aquesta injustícia a la infància. Seguidament ha tingut lloc una concentració al Portal de l' Àngel amb una representació teatral que escenificava la triple complicitat existent entre els nens esclaus en un país empobrit, els nens malalts del consum sense límits i el sistema econòmic imperialista causant. Una jornada solidària que s’ ha trobat amb greus dificultats per poder dur a terme les diferents activitats previstes, donat que l’Ajuntament de Barcelona va negar el permís sol·licitat i va perseguir les persones que intentaven afegir-se al crit dels nens esclaus al llarg de tota la jornada i mitjançant els agents de la Guàrdia Urbana. Les accions previstes no limitaven l’accés a la via pública i es desenvolupaven de forma no violenta.
L’ Ajuntament de Barcelona, tan embolcallat de paraules com democràcia i solidaritat, ha demostrat el totalitarisme existent negant la llibertat d’expresió i la solidaritat amb els nens esclaus als carrers de la ciutat.
El Sr. alcalde Jordi Hereu s’ ha compromès a lluitar per la pau i la solidaritat, segons un folletó que ha fet arribar a tot ciutadà de Barcelona. El Moviment Cultural Cristià n’ ha pogut fer la prova quan la tasca portada a terme ha estat tractada com un delicte en lloc d’estar presidida per tants polítics que pressumeixen amb la paraula solidaritat. Malgrat tot, però, els 400 milions de nens esclaus i els 800.000 que hi ha a Espanya han estat presents als carrers de Barcelona per obediència, abans que a la llei injusta, a la conciència.

No hay comentarios: