miércoles, 21 de mayo de 2008

LA INSOLIDARITAT DEL PSOE-PSC AMB L'AIGUA


L’aigua ha esdevingut un instrument dels interessos polítics i econòmics més mesquins. El PSOE, que va tirar enrera el transvasament del’Ebre als regants del Llevant, ara aprova que aquesta mateixa aigua vagi per a Barcelona. Ni una de les dessaladores promeses s’ha posat en marxa. D’altra banda, Espanya perd 2.376 miions de litres d’aigua, diàriament!, per deficiències a la xarxa de distribució. D’aquests milions, 301 corresponen a Catalunya. S’ha arribat a traslladar aigua provinent de la desaladora d’Almeria, província a la que se li negà l’aigua del transvasament de l’Ebre, amb un cost molt alt.
Tot plegat es va mantenir en secret per ordre directa del PSOE fins passades les eleccions. El PSC demana al Govern central que governi per a tota Espanya i que porti l’aigua que ells mateixos han estat incapaços d’assegurar cap a Barcelona. Finalment, l’aigua arribarà de l’Ebre cap a Barcelona. Els mateixos que fa quatre anys van negar la seva solidaritat per a uns altres, avui la demanen per ells.
Van acusar la Comunitat Valenciana de voler l’aigua per regar camps de golf, quan a Catalunya hi ha el triple de camps de golf que a València. Quan s’ha estat alimentant la divisió i la competencia entre comunitats només es pot recullir insolidaritat. La multinacional Aigües de Barcelona (Agbar) guanya amb totes les opcions. El 2007 va duplicar els seus beneficis: 352 milions d’euros. Perquè ningú li exigeix responsabilitats per les fuites que encara hi ha a Barcelona, o el retard de la posada en marxa de la dessaladora del Llobregat? L’aigua no és un negoci ni un instrument polític: és un bé comú, un bé necessari que ha d’estar destinat a qui més el necessiti realment.

No hay comentarios: