domingo, 4 de octubre de 2015

PER UNA JOVENTUT MÉS...


A Catalunya:
  • El 1r trimestre de 2.014 hi havia un 65’3% de joves entre 16 i 19 anys aturats.
  • Des del 2.007 fins el 2.012 els suïcidis –també entre els joves- no han parat de créixer.
  • Els estudis sobre consum d’alcohol posen de manifest un creixement en el consum entre els joves i adolescents que tendeixen a associar el consum de begudes alcohòliques al temps de lleure.
37.900 joves a l’atur són 37.900 famílies que viuen nafrades per aquesta xacra, és fàcil que el jovent volent evadir aquest sofriment o refugiar-se enfront aquesta angoixa augmenti el consum de drogues en un ambient on l' individualisme i la soledat no poden donar resposta a tanta desesperança i s’emporti així, darrera seu, com en un espiral creixent fins tota la família amb la que es creui.

La manca de sentit i compromís complementen aquesta caiguda al buit. Quan costa als nostres joves reconèixer la seva dignitat, el que realment valen i són necessaris! en un món on els ideals queden emmudits per les musiques atraients  i els referents dissimulats per les ombres de potents llums. Són els nostres mitjans de comunicació que alimenten la mirada del “no hi ha res a fer”, “això és impossible”, “jo no puc”...

El jovent no pot tenir por a arriscar la vida pel futur de la humanitat sencera, a descobrir la fortalesa que porta dintre, que l’entusiasma en el projecte que pugui tenir i el capacita a que amb altres pugui crear realitats noves marcades per l’evidència d’un món millor.
 
Al S.XIX els pobres que es volien alliberar de la misèria i ignorància sabien que havien de lluitar per ser protagonistes de les seves vides i per això era imprescindible l’associació i la cultura.
 
Davant aquesta situació del jovent a Catalunya, veiem que aquesta generació tindrà la vida més difícil que la dels seus pares. Plantegem que els joves necessiten seguir l’ideal de Jesucrist per promocionar-se perquè no pot ser que recaigui tota la responsabilitat en l’educació als poders (polític, econòmic, sistema educatiu...) Aquests poders intenten promocionar els joves en base a lleis i de declaracions de principis. 
 
Per això veiem necessari i convenient que els joves creixin i s’eduquin dintre de la família en la base de la solidaritat i el compromís.

Equip Mn. Joan Martínez

 

No hay comentarios: