lunes, 11 de enero de 2016

Marxa contra les Causes de la Fam


El passat dotze de desembre va tenir lloc a Barcelona la divuitena Marxa contra les Causes de la Fam, al marc de la Campanya per la Justícia en les Relacions Nord-Sud. 

 
Són divuit anys de presència als carrers de la ciutat, sense faltar cap ni un. Enguany, es van recorrer els carrers de Nou Barris, desde l’estació de Sant Andreu Arenal, fins la plaça de les Mares de Maig, tot travessant Fabra i Puig i Pi i Molist. 









Aquesta marxa va ser l’acte final de tot un dia de lluita al carrer, difonent publicacions solidàries i denunciant públicament les causes de la mort de 100.000 persones diàries per no tenir aliments. En acabar, es va convidar a la gent que hi va assistir a signar el manifest “No més esclaus, sinó germans”. 







 Sota els llums de colors que ens recorden a tots la nostra necessària col·laboració consumista per a mantenir la maquinària del consumisme en funcionament, un grup de persones encengué altres llums, que volien ser testimoni del patiment de la gran majoria de la humanitat, condemnada a viure amb menys de 1,50 dólars al dia.


Aquest any, a les compres de Nadal es va unir la campanya electoral, en la que els candidats ens instaven a continuar mirant el nostre melic, per tal de no caure en compte que la nostra passivitat davant del crim de la fam i de l’explotació laboral als països empobrits és un impediment per a  resoldre l’atur i la pobresa als nostres pobles i ciutats. Una política amb la mirada molt curta i sense perspectiva global. 


Per això, el Moviment Cultural Cristià i Camí Juvenil Solidari organitzaren i portaren a terme aquest acte, per a fer presents als famolencs, als aturats i als nens esclaus. Per a que un any més, a Barcelona, els empobrits tinguin un espai als carrers i a les consciències.

No hay comentarios: